piskar@literam.net +386 31 773 319
 
   

Opis terapije

LITERAM TERAPIJA  je naravna obnova las s trajnim učinkom. V laseh vzpostavlja naravno zdravo stanje, ki se med umivanjem las ne izpere. Pri lasni terapiji LITERAM strokovno usposobljeni frizerji ali LITERAM terapevti poskrbijo za obnovo las od znotraj. Gre za edinstven koncept obnove las, ki marsikatero dosedanjo teorijo in prakso glede uspešnosti nege las postavi na glavo.  LITERAM terapija omogoča naravno obnovo las, saj poškodovane, stanjšane, suhe, grobe, lomljive, mastne ali izsušene lase obnovi iz njihove notranjosti navzven ter jih odebeli in okrepi, da postanejo gladki, sijoči in spet naravno lepi.

Med samim postopkom LITERAM terapije se dodani materiali s pomočjo posebne svetlobe vežejo v lase, s čimer se ustvari nova struktura las. Lasje se odebelijo, videz je gostejši, polnejši. Obraba las se upočasni, zato v nadaljevanju porabimo manj časa za nego, pogostost umivanja se zmanjša, v lasišču se vzpostavijo boljši pogoji za rast las, mastnost las se normalizira. Kodrastim lasem se povrnejo naravni voljni kodri. Postanite ponosni lastniki svojih las.

Z eno LITERAM terapijo ne moremo pozdraviti vseh poškodb las, nastalih v nekaj letih, zato je učinek prve terapije le delen. Za dobre rezultate, oziroma popolno obnovo je potrebno postopek ponoviti večkrat. Na začetku naravne obnove las je potrebno narediti vsaj 4 do 6 terapij v časovnem obdobju na 3 do 4 tedne. Izhodišče je vedno lasna struktura, zatečeno stanje las in želje stranke po rezultatih. Vedno se optimalno določi obdobje izvajanja LITERAM terapij, glede na predhodni posvet s terapevtom LITERAM.

Povzročitelji poškodb las in lasišča – agresorji, so največkrat šamponi (s premočnimi penilci), proizvodi, ki naravno čvrste lase naredijo izjemno mehke in s tem jemljejo odpornost, skrajšajo življenjsko dobo lasem, kot tudi zavest kako z lasmi ravnamo ob negi.

Odsvetujemo grobo drgnjenje las med umivanjem, likalnike (ki zažgejo kutikulo), prevroč fen (ki ga nikoli ne uporabljamo preblizu), grobo česanje in krtačenje ter grobo frotiranje las. Tudi morje in kopanje v bazenih povzročajo Alwordnove žepke – ranijo povrhnjico, UV žarki in sonce pa povzročajo oksidacijo in taljenje proteinov v laseh. Kemični tretmaji, kot so barvanje, razbarvanje, trajno ravnanje in trajno kodranje modificirajo lase, slabšajo kakovost in količino materiala v laseh.

LITERAM koncept nege ne uporablja proizvodov, ki vsebujejo sestavine, s katerimi lase obremenijo ali jih odprejo. Slednji vzamejo zaščitno plast in las postane neodporen.

Za popolno obnovo lasu poleg  LITERAM terapije priporočamo uporabo negovalnih proizvodov LITE care-line za doma. Šamponi LITE care-line ne vsebujejo parabenov in sulfatov.. Šamponi LITE care-line ne vsebujejo parabenov in sulfatov.

Dogovorite se za brezplačen posvet

Želim brezplačen posvet