piskar@literam.net +386 31 773 319
 
   

Učinki terapije

Z LITERAM terapijo poskrbimo, da so vaše lasne konice ponovno odebeljene, da so lasje močni in zdravi. LITERAM je svetlobna reakcija aminokislin. Gre za proces, s katerim lahko spremenimo kemijsko strukturo las. Lasje so zgrajeni iz keratina, maščob in vode. Ko se obrabljajo, se te sestavine iz njih izgubljajo različno, mi pa to kot nosilci naglavnega okrasja zaznamo kot mastno lasišče in grobi lasje, ki se teže razčešejo, nimajo volumna in leska.

Obnovljena struktura las po LITERAM terapiji prinaša naslednje učinke:

Zdravi lasje ne bi smeli biti svileni. Lahko se svetijo, a prizadevati bi si morali za močne, čvrste in gladke lase. Predvsem pa bi morali lase umivati manj pogosto, velikokrat stranke v želji po bolj obstojni pričeski umivajo lase na dva do tri dni ali celo bolj pogosto.

Zaradi postopka, ki poteka s posebno osvetlitvijo, je LITERAM terapija naravne obnove las s trajnim učinkom, kar pomeni, da lasje ohranjajo kakovost tudi po vsakokratnem nadaljnjem umivanju.

LITERAM terapija deluje tudi preventivno, saj lahko z njo zaščitimo lase pred negativnimi zunanjimi vplivi in kemičnimi tretmaji, kot so: morje, sonce, barvanje, beljenje, trajna ondulacija …

LITERAM priporočamo vsem, tudi tistim, ki še nimajo močno poškodovanih las. Takoj po terapiji lahko lase pobarvamo, belimo ali naredimo trajno ondulacijo.

Na levi je poškodovan las, na desni pa zdrav las po terapiji LITERAM.

Na levi je poškodovan las, na desni pa zdrav las po LITERAM terapiji.

Lasje na levi, pred terapijo, in na desni, po LITERAM terapiji.

Lasje na levi, pred terapijo, in na desni, po LITERAM terapiji.

 

Lahko z LITERAM terapijo preprečimo plešavost?

Plešenje je pri moških v večji meri posledica genske zasnove kot pri ženskah. Pri odpravljanju vzrokov plešavosti tako ne smemo zanemariti genske pogojenosti. Z LITERAM terapijami nam uspeva v veliki meri vsaj za določen čas izgubo las zamakniti.

Danes namreč uporabljamo veliko agresivne kozmetike, ki pri ljudeh, ki imajo že tako bolj občutljive mešičke, povzroči, da lasje izpadejo še hitreje, kot bi sicer. Tudi, ko se pojavi pleša, lahko včasih še kaj storimo, saj mešički ne odmrejo kar takoj, ampak so še nekaj časa v mirovanju. S pravo nego oziroma lasno kozmetiko lahko takrat lasne mešičke ponovno spodbudimo k rasti. Pomembno pa je, da se težave s plešenjem lotimo kompleksno in dolgoročno, saj rezultatov ne dosežemo kar po enem mesecu. Zadnja leta vedno bolj opažamo tudi alopecio, znake plešavosti pri ženskah. Zakaj prihaja do alopecie pri ženskah, lahko preberete v našem članku na blogu.

  

LITERAM terapija bo imela manjši učinek na vaše lase, če je ne boste podprli z negovalnimi proizvodi LITERAM.

 

Za manjše spremembe, ki bodo vseeno opazno vplivale na kakovost vaših las, pa je lahko dovolj že dosledna uporaba LITERAM negovalnih proizvodov. Ti so lasem in lasišču prijazni zaradi svoje edinstvene kombinacije sestavin, s katerimi dolgoročno vplivamo na boljšo rast las.

V kolikor bi se želeli prepričati o uspehih LITERAM terapije vas vabimo, da si ogledate naš FACEBOOK ALBUM, ki nazorno prikazuje učinke terapije v različnih časovnih intervalih ter pri različnih LITERAM terapevtih.

Dogovorite se za brezplačen posvet

Želim brezplačen posvet