Učinki terapije

Z LITERAM lasno terapijo poskrbimo, da so vaše lasne konice ponovno odebeljene, da so lasje močni in zdravi. LITERAM je svetlobna reakcija aminokislin. Gre za proces, s katerim lahko spremenimo kemijsko strukturo las. Lasje so zgrajeni iz keratina, maščob in vode. Ko se obrabljajo, se te sestavine iz njih izgubljajo različno, mi pa to kot nosilci naglavnega okrasja zaznamo kot mastno lasišče in grobi lasje, ki se teže razčešejo, nimajo volumna in leska.

Obnovljena struktura las po LITERAM terapiji prinaša naslednje učinke:

Zdravi lasje ne bi smeli biti svileni. Lahko se svetijo, a prizadevati bi si morali za močne, čvrste in gladke lase. Predvsem pa bi morali lase umivati manj pogosto, velikokrat stranke v želji po bolj obstojni pričeski umivajo lase na dva do tri dni ali celo bolj pogosto.

Zaradi postopka, ki poteka s posebno osvetlitvijo, je to terapija naravne obnove las s trajnim učinkom, kar pomeni, da lasje ohranjajo kakovost tudi po vsakokratnem nadaljnjem umivanju.

Terapija LITERAM deluje tudi preventivno, saj lahko z njo zaščitimo lase pred negativnimi zunanjimi vplivi in kemičnimi tretmaji, kot so: morje, sonce, barvanje, beljenje, trajna ondulacija … Zato jo priporočamo vsem, tudi tistim, ki še nimajo močno poškodovanih las. Takoj po terapiji  LITERAM lahko lase pobarvamo, belimo ali naredimo trajno ondulacijo.

Na levi je poškodovan las, na desni pa zdrav las po terapiji LITERAM.

Na levi je poškodovan las, na desni pa zdrav las po terapiji LITERAM.

Lasje na levi, pred terapijo, in na desni, po LITERAM terapiji.

Lasje na levi, pred terapijo, in na desni, po LITERAM terapiji.

 

Lahko z LITERAM postopkom preprečimo plešavost?

Plešenje je pri moških v večji meri posledica genske zasnove kot pri ženskah. Pri zdravljenju plešavosti tako ne smemo zanemariti genske pogojenosti, nam jo pa uspeva v veliki meri vsaj za določen čas zamakniti. Danes namreč uporabljamo veliko agresivne kozmetike, ki pri ljudeh, ki imajo že tako bolj občutljive mešičke, povzroči, da lasje izpadejo še hitreje, kot bi sicer. Tudi, ko se pojavi pleša, lahko včasih še kaj storimo, saj mešički ne odmrejo kar takoj, ampak so še nekaj časa v mirovanju. S pravo nego jih lahko takrat ponovno spodbudimo k rasti. Pomembno pa je, da se težave lotimo kompleksno in dolgoročno, saj rezultatov ne dosežemo kar po enem mesecu. Zadnja leta vedno bolj opažamo tudi alopecio, znake plešavosti pri ženskah. Zakaj prihaja do alopecie, najdete v našem blogu.

  

LITERAM terapija bo imela manjši učinek na vaše lase, če je ne boste podprli z negovalnimi proizvodi LITERAM. Za manjše spremembe, ki bodo vseeno opazno vplivale na kakovost vaših las, pa je lahko dovolj že dosledna uporaba LITERAM negovalnih proizvodov. Ti so lasem in lasišču prijazni zaradi svoje edinstvene kombinacije sestavin, s katerimi dolgoročno vplivamo na boljšo rast las.

V kolikor bi se želeli prepričati o uspehih LITERAM terapije vas vabimo, da si ogledate naš FACEBOOK ALBUM, ki nazorno prikazuje učinke terapije v različnih časovnih intervalih ter pri različnih LITERAM terapevtih.

Dogovorite se za brezplačen posvet

Želim brezplačen posvet