Shopping Cart

U košarici nema proizvoda.

Kako do zdravih las s pravilno krtačo?

Kako do zdravih las s pravilno krtačo?

Če želimo ohraniti lepe lase in narediti obstojno pričesko je pomembno, da pri oblikovanju pričeske s fenom uporabimo krtačo, ki je nežna do las. LITERAM terapevti zato najbolj pogosto uporabljajo krtače, ki so narejene iz naravnih ščetin in se odlikujejo po posebni mehkobi zaradi česar so primerne tudi za izjemno tanke in občutljive lase. Seveda pa ne smemo pozabiti, da je pri tem prav tako pomemben način manipuliranja s krtačami in z lasmi, temperatura fena in oddaljenost fena od las. Če upoštevate te nasvete vam bodo lasje hvaležni in bodo ostajali lepi in zdravi, pričeska pa bo obstojnejša. Za več informacij vprašajte svojega LITERAM terapevta. Česanja se vedno lotite na spodnjem delu las, ne tik ob lasišču. Uporabljajte tudi kakovostne krtače, ki bodo ohranjale zdrave lase. Za česanje mokrih las uporabljajte glavnik s široko razporejenimi zobmi, pri suhih pa krtačo. Ta naj bo ali iz naravnih ščetin- veprove dlake, te so zagotovo najbolj primerne za to, da lasje ohranijo dobro formo in jih ne poškodujemo med česanjem.

Ročna izdelava in raba najboljših materialov zagotavljata izredno dolgo življenjsko dobo krtač tudi ob vsakodnevni ali profesionalni rabi v frizerskih salonih.

Krtače se uporabljajo tako za ravnanje ali razčesavanje las, kakor tudi za oblikovanje las s sušilcem. Primerne so za vse vrste las, ne dražijo lasišča, povečajo volumen in občutno skrajšajo čas sušenja las. Ne trgajo las, kar je izredno pomembno za zdravje vaših las.

Strokovnjaki priporočajo rabo krtač z naravnimi ščetinami zaradi sorodstvene vezi z lasmi, saj tako človeške lase kot dlako divje svinje sestavlja keratin. Naravne ščetine ustvarjajo manj trenja in so tako prijaznejše do las. Obenem te krtače naravno maščobo z lasišča porazdelijo po celotnih laseh in jih tako navlažijo na naraven način ter jim dajo želeni sijaj. Če za svoje lase ne uporabljate primernega glavnika ali krtače, lahko lasje postanejo lomljivi, krhki in naelektreni, celo prhljaj se lahko pojavi! Preverite pri najbližjem LITERAM terapevtu, ali se češete z najprimernejšim pripomočkom.

krtaca 1

Dogovorite se za brezplačen posvet