Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

POGOSTA VPRAŠANJA

Kaj je LITERAM?

LITERAM je naravna obnova las s trajnim učinkom, kjer se med postopkom posebne sestavine nanašajo v lase. Posebna oblikovana lučka omogoči, da se tvori nov KERATIN, ki se veže v poškodovanih molekulah. Lasje postanejo kompaktni, močni, se svetijo in gladko češejo brez dodajanja kakršnihkoli preparatov (balzamov, …).

KDAJ LITERAM?

Terapija LITERAM razveseljuje vse tiste ženske, ki se jim lasje cepijo, trgajo in jih ne morejo razčesati brez uporabe raznih oblog, mask in balzamov oziroma proizvodov, ki mehčajo lase. Primerna je tudi za vse tiste, ki jim lasje zrastejo samo do določene dolžine, potem pa se tako stanjšajo, da se kmalu odlomijo. Terapija LITERAM dodobra obnovi lase, ki so grobi na otip in se ne svetijo ali ki so po nekaj barvanjih postali krepasti. Prav tako blagodejno vpliva na lase, pri katerih niti po vsakokratnem umivanju in oblikovanju pričeska ne obstoji dolgo. Ko so na primer dva dni po umivanju lasje že tako mastni, da je potrebno ponovno umivanje. Primerna je tudi takrat, ko se lasje po bolezni ali dieti tako stanjšajo in zredčijo, da niso več podobni nekoč zdravim lasem. Jeseni pa terapijo največkrat opravijo ženske, ki se jim na morju lasje tako izsušijo, da se začnejo lomiti. Učinek naravne obnove las je TRAJEN!

Terapija LITERAM dodobra obnovi lase, ki so grobi na otip in se ne svetijo ali ki so po nekaj barvanjih postali krepasti. Prav tako blagodejno vpliva na lase, pri katerih niti po vsakokratnem umivanju in oblikovanju pričeska ne obstoji dolgo. Ko so na primer dva dni po umivanju lasje že tako mastni, da je potrebno ponovno umivanje. Primerna je tudi takrat, ko se lasje po bolezni ali dieti tako stanjšajo in zredčijo, da niso več podobni nekoč zdravim lasem. Jeseni pa terapijo največkrat opravijo ženske, ki se jim na morju lasje tako izsušijo, da se začnejo lomiti.

Ali lahko LITERAM terapija škoduje lasem?

Ne, ker lasem dodajamo sestavine, ki so naravni sestavni element las – KERATIN. LITERAM terapija je zaenkrat edini postopek, s katerim lahko spremenimo samo strukturo las, kar pomeni, da se sestavine, ki jih pri terapiji včešemo v lase, »usedejo« v prazne proste vezi v laseh (tam, kjer so nastale poškodbe). Med terapijo se pod vplivom fotokemične reakcije spremenijo v trdno obliko in postanejo del las, zato se z umivanjem ne sperejo z las. Torej, v lase s terapijo dodajamo sestavine, ki so naravni gradniki las – KERATIN in so že bile v laseh, a so se zaradi obrabe las izgubile. Ravno zato rečemo, da gre za naravno zdravljenje in obnovo las.

Koliko časa traja postopek?

Postopek traja od 45 minut do dveh ur, odvisno od dolžine, gostote in poškodovanosti vaših las.

Kakšni so učinki LITERAM terapije?

Lasje se nam zaradi stalne obrabe tanjšajo in izgubljajo kakovost. Z LITERAM terapijo lase odebelimo in jih okrepimo od korena do konic. Po LITERAM terapiji so lasje močni, čvrsti, imajo več volumna, so gladki in se lahko razčešejo brez uporabe balzama. Ker so obnovljene tudi konice, je velika verjetnost, da se lasje prenehajo lomiti že po prvi terapiji. Prav tako s terapijo delno, v nekaterih primerih celo popolnoma, saniramo razcepljene lase. Učinki terapije pa so vedno odvisni od kakovosti oziroma stanja las pred LITERAM terapijo.

Ali terapija deluje pri vseh strankah, ne glede na vrsto las?

LITERAM terapija deluje na popolnoma vseh laseh, le da so učinki različno močno opazni.

Ali se učinek opazi že po prvi LITERAM terapiji?

Vsaki stranki se struktura las izboljša že po prvi terapiji, vendar je njen učinek odvisen od vrste in poškodovanosti las, pa tudi od debeline, gostote ter dolžine las. V povprečju se po prvi terapiji stanje las izboljša za 20 odstotkov. Za povprečno poškodovan las velja, da lahko lase popolnoma obnovimo s štirimi do šestimi terapijami v enem letu.

Kako pogosto moramo postopek ponavljati?

Za vzdrževanje visoke kakovosti las moramo terapijo ponoviti na nekaj mesecev, saj se naši lasje obrabljajo tudi po terapiji. Obrabljanje las je naraven proces in ga ni mogoče preprečiti. Prav tako si večina strank po terapiji še naprej kemično obdeluje lase in posledično lasje spreminjajo kakovost. Z LITERAM terapijo lahko odpravimo posledice omenjenih procesov in poskrbimo, da imate kljub temu lahko zelo močne in zdrave lase. V primeru, da imate zelo tanke ali pa zelo poškodovane lase in želite čim hitreje doseči čim večji učinek, priporočamo, da v obdobju šestih mesecev terapijo ponovite štirikrat. Nato se terapije izvajajo na tri do štiri mesece oziroma po potrebi. Ob tem je seveda priporočljivo upoštevati tudi navodila za pravilno ravnanje z lasmi doma.

Ali po LITERAM terapiji lasje tudi hitreje rastejo?

Stranke, ki že dlje obnavljajo lase z LITERAM terapijo, so to že potrdile.

Moja frizerka ne verjame v učinke LITERAM terapije. Kaj vi menite o tem?

Zagotovo vaši frizerki LITERAM terapije še ni predstavila oseba, ki pozna princip delovanja terapije, poleg tega vaša frizerka najverjetneje še ni videla učinkov, ki jih ima LITERAM terapija. Delovanje in učinek LITERAM terapije sta namreč dokazana. Za to tehnologijo je znanstvenik, ki je avtor te inovacije, leta 1999 prejel priznanje na svetovnem sejmu inovacij EUREKA v Bruslju.

Kako naj vem, kateri frizerji so resnično usposobljeni za izvajanje LITERAM terapije?

Terapijo lahko izvajajo le za to posebej usposobljeni  LITERAM terapevti. Terapevti redno mesečno obiskujejo delovna srečanja, kjer izpopolnjujejo znanja in pridobivajo nove izkušnje. Takšna usposabljanja za LITERAM terapevte organiziramo od leta 2009 in potekajo recertikacije vsako leto. Kontaktne podatke certificiranih LITERAM terapevtov lahko najdete na spletni strani http://LITERAM.net/LITERAMterapevti.

Ali niso za lase izredno pomembni vitamini skupine B?

Lasje so zelo kompleksen material. Njihova glavna sestavina je keratin in že ta je sestavljen iz 21 različnih struktur aminokislin. Vsaka izmed teh ima svojo kemijsko zgradbo in lastnosti, zato za tvorbo las v telesu potrebujemo ogromno snovi. Keratin je beljakovina, tako da če zelo posplošim, moramo ljudje uživati veliko beljakovin za dobro rast las. Da se beljakovina dobro presnavlja, pa potrebujemo tudi ogljikove hidrate, vitamine in tako naprej. Če želimo, da res dobro rastejo, se moramo prehranjevati uravnoteženo in redno. Diete in stres zelo vplivajo na rast las. Železo pa izpostavljamo, ker je dokazano eden izmed glavnih vzrokov za čezmerno izpadanje las pri ženskah.

Lahko z LITERAM postopkom preprečimo plešavost?

Plešenje je pri moških v večji meri posledica genske zasnove kot pri ženskah. Pri zdravljenju plešavosti tako ne smemo zanemariti genske pogojenosti, nam jo pa uspeva v veliki meri vsaj za določen čas zamakniti. Danes namreč uporabljamo veliko agresivne kozmetike, ki pri ljudeh, ki imajo že tako bolj občutljive mešičke, povzroči, da lasje izpadejo še hitreje, kot bi sicer. Tudi, ko se pojavi pleša, lahko včasih še kaj storimo, saj mešički ne odmrejo kar takoj, ampak so še nekaj časa v mirovanju. S pravo nego jih lahko takrat ponovno spodbudimo k rasti. Pomembno pa je, da se težave lotimo kompleksno in dolgoročno, saj rezultatov ne dosežemo kar po enem mesecu.

Ali je potrebno ob terapiji LITERAM uporabljati določene vrste proizvodov tudi za domačo nego las?

LITERAM terapija bo imela manjši učinek na vaše lase, če je ne boste podprli z negovalnimi proizvodi LITERAM. Za manjše spremembe, ki bodo vseeno opazno vplivale na kakovost vaših las, pa je lahko dovolj že dosledna uporaba LITERAM negovalnih proizvodov. Ti so lasem in lasišču prijazni zaradi svoje edinstvene kombinacije sestavin, s katerimi dolgoročno vplivamo na boljšo rast las.

Je res, da ima tudi masaža lasišča ob umivanju las lahko pozitivne učinke na rast las?

LITERAM terapija bo imela manjši učinek na vaše lase, če je ne boste podprli z negovalnimi proizvodi LITERAM. Za manjše spremembe, ki bodo vseeno opazno vplivale na kakovost vaših las, pa je lahko dovolj že dosledna uporaba LITERAM negovalnih proizvodov. Ti so lasem in lasišču prijazni zaradi svoje edinstvene kombinacije sestavin, s katerimi dolgoročno vplivamo na boljšo rast las.

Kakšen je na otip ZDRAV LAS?

Čvrst, ker ima v sebi veliko KERATIN, ki je glavna sestavina lasu. Za zdravje vaših las morate najprej spremeniti zavest o tem, kakšen je zdrav las in kaj morate narediti, da da boste dosegli pravo čvrstost lasu. Lepi, zdravi in sijoči lasje so že od nekdaj želja vsake ženske. Večina se namreč sooča z vsaj eno od težav, kot so poškodovani, tanki, pusti, grobi, izsušeni ali mastni lasje.

Dogovorite se za brezplačen posvet