Shopping Cart

U košarici nema proizvoda.

Se soočate s prhljajem na lasišču?

Se soočate s prhljajem na lasišču?

Zelo pogosta težava, sicer pogosteje v zimskih mesecih, ko se začne suh zrak tudi v notranjih prostorih. Zelo pogosto pride do posledic prhljaja tako pri moških kot pri ženskah, vzroki za nastanek slednjega so različni.

Povečana lojavost lasišča oziroma srborejo, kjer ostajajo v laseh in lasišču drobni kosi odmrle kože. Pojav je posledica nepravilnega delovanja žlez lojnic, ki izločajo bodisi preveč ali premalo loja. Prhljaj je stanje kože, ki ga je težko skriti, in prizadene okrog 50 % odraslih po svetu.

Ste bili morda v zadnjem času izpostavljeni stresu? Stres se namreč odraža na koži in tudi na lasišču.

Ali vaša prehrana vsebuje dovolj nujnih hranilnih snovi?

Ste v zadnjem času menjali šampon za umivanje las ali uporabljali kak drug izdelek za nego las? Poskusite z šamponom za lase proti prhljaju, uporabljajte manjše količine šampona, lase pa umivajte z mlačno in ne vročo vodo. Lasišča ne praskajte, izogibajte se tudi rabi preparatov za urejanje pričeske in izdelkom za lase, ki vsebujejo alkohol oziroma so zelo agresivni do lasišča.

Poleg preagresivnih proizvodov, ki jih prepogosto uporabljamo zaradi pomanjkanja informacij so na voljo praktični nasveti, ki lahko izboljšajo stanje na vašem lasišču, poleg uporabe kakovostnega negovalnega šampona, ki je osnova za pravilno delovanje lasnega mešička.

Seveda je potrebno tej težavi priti do dna tudi preko redne in pravilne prehrane, zato priporočamo, da se izogibate prehrani, bogati s sladkorjem.

Prhljaj pogosto povzroči glivično vnetje in ker sladkor pospešuje glivično rast, omejite uživanje sladkarij in sadja, ki vsebuje več sladkorja. Uživajte čim več surove zelenjave ter se izogibajte jedem, ki vsebujejo kvas in alkoholu.

Posezite tudi po kakovostnemu prehranskem dopolnilu, kot je B-kompleks, saj je bogat vir pomembnih vitaminov, ki pomagajo ohranjati zdravo kožo, lase in živčni sistem. Dehidracija se kaže tudi v obliki slabega videza kože in prhljaja, zato pijte čim več vode in nesladkanih čajev ter se izogibajte uživanju kofeina, ki lahko stanje še poslabša.

LITERAM terapevti smo usposobljeni za celostno obravnavo las in lasišča zato lahko pokličete za BREZPLAČNI POSVET.

Lahko se dogovorite tudi za obisk pri LITERAM terapevtu, ki vam bo analiziral stanje las in lasišča.

Dogovorite se za brezplačen posvet