Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

LUŠČENJE LASIŠČA IN ČEZMERNO IZPADANJE LAS

LUŠČENJE LASIŠČA IN ČEZMERNO IZPADANJE LAS

LUŠČENJE LASIŠČA IN ČEZMERNO IZPADANJE LAS

LUŠČENJE LASIŠČA IN ČEZMERNO IZPADANJE LAS

Ko začnemo ogrevati stanovanje, se težave z lasmi začnejo stopnjevati. Lasje se hitreje in bolj mastijo, postanejo težki, utrujeni, potiskamo jih pod kape in klobuke, enkrat nam je vroče, drugič nas zebe, redko smo na svežem zraku, več delamo, bolj smo pod stresom. Bolj ko so lasje mastni, utrujeni, brez leska, večkrat si jih umivamo, uporabljamo močnejše šampone. In to je točka, pri kateri se zavrtimo v začaranem krogu. Koža začne proizvajati več loja, saj ji agresivnejši šamponi odvzamejo naravno maščobo bolj, kot je to zdravo za lase. Več umivanja sproži večjo proizvodnjo zaščitne maščobe in krog je sklenjen. Lasje postanejo utrujeni, še bolj suhi in štrleči, začnejo se tudi lomiti in tanjšati.

PRHLJAJ

Od začetka jeseni do pomladi se zaradi stresa, spremembe prehrane, uporabe neustreznih izdelkov in spremembe temperature ozračja rada pojavi tudi ena najtrdovratnejših in zoprnih težav z lasmi – prhljaj, ker se cikel poroženevanja kože poruši. To stanje je nujno treba popraviti, sicer lahko to privede do resnih bolezni kože, kot so dermatitisi in pityriasis amiantacea, ter stanj kože, ki nas lahko spremljajo skoraj vse življenje in se najmočneje izrazijo pod vlivom sprožilcev, ki smo jim najbolj izpostavljeni prav v jesensko-zimskem času. Ta spremenjena patološka stanja lasišča zelo pogosto spremlja tudi srbečica, ki lahko, če se ne zdravimo in se praskamo, povzroči okužbe lasišča in mešičkov, ki pogosto vodijo v plešenje na tem predelu.

IZPADANJE LAS

Ena izmed najpogostejših težav je tudi izpadanje las. Značilno je, da nam jeseni in spomladi izpade več las kot v drugih letnih časih. To traja približno mesec dni. Zato priporočam, da si med umivanjem las nežno masirate lasišče. S tem lahko pospešite prekrvitev in tako omogočite, da mešički dobijo hranilne snovi iz telesa. Za normalno delovanje lasnega mešička svetujem uravnotežen vnos vseh makrohranil, tako da v prehrano vključite veliko pestre hrane, ki vsebuje vitamine skupine B, C, D ter cink, selen in železo. To so različna semena, oreščki, proso, rdeča pesa, rdeča in zelena zelenjava in citrusi. Če je čezmerno izpadanje las posledica raznih sistemskih stanj in ne ukrepamo pravočasno, se lahko lasje tudi redčijo. To se sicer ne zgodi čez noč, niti ne v enem letu. Toda ko lasje izpadejo in se mešički zabrazdajo, lasje ne zrastejo več nazaj, kar lahko vodi do plešenja. Na to vplivajo različni dejavniki, ampak o tem kdaj drugič. Prepogosto umivanje las ni dobrodošlo, hkrati pa je čisto lasišče zelo pomembno za dobro delovanje lasnih mešičkov in s tem dobro rast las. Iz enega mešička lahko zraste do štirje lasje! Z neustrezno nego pa lahko mešičke »zapacamo«. To velja tudi za razne domače naravne pripravke, ne samo za agresivne komercialne čistilce, ki z las dobesedno spirajo nujno potrebno naravno maščobo. Edina maščoba, ki je najprimernejša za naše lase, je naša naravna maščoba, ki jo proizvaja koža. Vsa druga olja, ki jih na lase nanašamo v dobri veri, da je to dobro za naše lase, so v resnici nepotrebna in mnogokrat tudi škodljiva, posebno če z njimi pretiravamo. Če se sprašujete, kako lahko naravna maščoba pride do konic, če so lasje daljši, vam svetujem pogostejše nežno česanje. Glavo nagnete
naprej in lase temeljito prečešete s krtačo od lasišča do konic. Naravna maščoba se bo enakomerno porazdelila vzdolž las in lasje vam bodo hvaležni. Dobili bodo naraven lesk in zadihali.
Z uporabo »nenaravnih« nanesenih maščob so naši lasje sicer bolj gladki, mehki, se svetijo …, toda kaj se dogaja dolgoročno? Tako zmehčani, naoljeni lasje se sčasoma izsušijo in stanjšajo, izgubljajo luskasto zaščitno plast las, zato se hitreje lomijo in cepijo. Kar naenkrat imamo občutek, da so nehali rasti in imamo ves čas enako dolžino. V resnici rastejo, a se na določeni dolžini zmehčani zlomijo.

morning 1369446 960 720

 

KAJ LAHKO SAMI NAREDIMO ZA ČISTO LASIŠČE IN GLADKE, SIJOČE LASE

Šampon je osnova ustrezne nege las in lasišča. Če se lasišče lušči, priporočamo šampon, ki uravnava in pomaga normalizirati poroženevanje kože, lasno steblo pa obenem
tudi neguje in ga ne izsušuje. Zelo pogosto se zgodi, da želimo odpraviti eno težavo, posledično pa »pridelamo« drugo, kar je značilno za negovanje lasišča s prhljajem. Prhljaj sicer odpravimo, vendar hkrati opazimo, da so naši lasje bolj suhi in izsušeni. Temu se izognemo, če bomo lasišče umivali s šamponom LITE KEPYRO, ki bo poskrbel za učinkovito čiščenje lasišča s prhljajem, hkrati pa bo lase negoval, da bodo ostali gladki ter polni. Ne pozabite: lasje niso samo naš okras, so ogledalo našega zdravja. Telesnega in duševnega!

 

Dogovorite se za brezplačen posvet