Shopping Cart

V košarici ni izdelkov.

>
>
Prehransko dopolnilo Florisene® – pomaga ženskam pri prekomernem in vztrajnem izpadanju las
Loading...

Prehransko dopolnilo Florisene® – pomaga ženskam pri prekomernem in vztrajnem izpadanju las

Količina: 90 tablet

Florisene ® je klinično podprto prehransko dopolnilo, za katerega je dokazano, da pomaga ženskam pri prekomernem in vztrajnem izpadanju las. Florisene je bil oblikovan tako, da zagotavlja nekatera bistvena hranila za pomoč pri ohranjanju normalne rasti las pri ženskah, ki imajo posebno vrsto izpadanja las, imenovano kronično telogensko izpadanje.

29,00 

Navodila: Za vse podrobnosti preberite priložen list s podatki o izdelku.

Kako jemati: Tablete Florisene je treba pogoltniti cele z vodo pol do eno uro pred obrokom ali na prazen želodec.

Koliko vzeti: Florisene je treba jemati 1 tableto na dan.

OPOZORILO: Ne prekoračite priporočenega odmerka. Med jemanjem tablet
Florisene® ne smete jemati drugih dodatkov, ki vsebujejo železo. Uporaba v nosečnosti med dojenjem ali če nameravate zanositi: Preden vzamete Florisene®, se posvetujte z zdravnikom. Ne uživajte tega dodatka če uživate oralne antibiotike. Ne uživajte Florisena znotraj 2 ur užitja katerihkoli zdravil, vključno z zdravili za prebavo. Ta količina železa lahko povzroči želodčne težave pri občutljivejših posameznikih.
Ta izdelek vsebuje železo, ki je lahko v prevelikih količinah škodljivo za majhne otroke.
Hraniti izven pogleda in dosega.

Florisene® je varen pri priporočenem vnosu. V primeru prevelikega odmerjanja poiščite zdravniško pomoč.

SESTAVINE: L-lizin hidroklorid, kalcijev karbonat, celuloza, železo (železov fumarat) (143*), obloga tablete
(sredstva za glaziranje: kalcijev karbonat in izomalt, hidroksipropil metilceluloza, barvilo: železovi oksidi), vitamin C (asorbinska kislina)(30*), sredstva proti sprijemanju (silicijev dioksid, stearinska kislina in
magnezijev stearat), zamrežena celulozna guma, vitamin B12 (cianokobalamin) (120*), biotin (100*), selen (natrijev selenit) (18*).
*=% PDV (priporočen dnevni vnos)

Datum uporabe odtisnjen na dnu embalaže

Opis

Florisene ® je klinično podprto prehransko dopolnilo, za katerega je dokazano, da pomaga ženskam pri prekomernem in vztrajnem izpadanju las. Florisene je bil oblikovan tako, da zagotavlja nekatera bistvena hranila za pomoč pri ohranjanju normalne rasti las pri ženskah, ki imajo posebno vrsto izpadanja las, imenovano kronično telogensko izpadanje.

Florisene ®  je hranilna formula z biotinom in selenom, ki prispevata k ohranjanju normalnih las ter železom, ki ima vlogo v procesu celične delitve (in s tem rasti). Je primeren za vegetarijance in vegane.

Čemu so namenjene tablete Florisene ®?

Florisene je bil oblikovan tako, da zagotavlja nekatera bistvena hranila za pomoč pri ohranjanju normalne rasti las pri ženskah, ki imajo posebno vrsto izpadanja las, imenovano kronično telogensko izpadanje. To je izpadanje las, ki je enakomerno porazdeljeno po lasišču. Ženske s to vrsto izpadanja las so običajno stare od 18 do 50 let in imajo enega od naslednjih znakov:

 • Povečano število izgubljenih las med šamponiranjem, krtačenjem ali česanjem.
 • Občutek manjše količine las, ko jih spenjamo.

Kako deluje Florisene ®?

Raziskava je pokazala, da ima velik delež žensk s kroničnim telogenskim izpadanjem nizke ravni feritina v krvi (zaloge železa) v primerjavi z ravnmi, ki jih običajno najdemo pri ženskah brez izpadanja las. Nizka raven feritina je običajno posledica izgube krvi med menstruacijo, kar je ravno dovolj, da povzroči postopno praznjenje zalog železa, zlasti pri ženskah, ki uživajo malo ali nič rdečega mesa.

Študije kažejo, da če se raven feritina dvigne na določeno “sprožilno točko”, se začne rast las. Pravzaprav se dejansko zgodi, da se rastna faza lasnih mešičkov podaljša, tako da v vsakem trenutku več dlak “raste” v nasprotju z “mirovanjem”. To pomeni, da se bo volumen las začel povečevati in morebitno prekomerno izpadanje se bo zmanjšalo.

Ugotovljeno pa je bilo, da sam dodatek železa ne zadošča za znaten delež žensk, ki dosežejo to “sprožilno točko” in da so za povečanje absorpcije železa potrebna druga hranila, kot je vitamin C. Florisene zagotavlja biotin in selen, za katera so v obsežnih raziskavah ugotovili, da prispevata k ohranjanju normalnih las.

Preden boste vzeli prehranski dodatek Florisene:

Prehranski dodatek Florisene ne smete jemati, če:

 • Jemljete peroralne antibiotike.

Preden vzamete prehranski dodatek Florisene, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, če:

 • Jemljete druga predpisana zdravila.
 • Dojite, ste noseči oziroma nameravate zanositi.

Kako jemati prehranski dodatek Florisene?

Upoštevajte naslednja navodila, da boste v celoti izkoristili Florisene.

 • Te tablete je treba jemati le peroralno in jih pogoltniti cele z vodo pol do eno uro pred obrokom ali na prazen želodec.
 • V eni uri po zaužitju tablete Florisene se poskusite izogibati pijačam, ki vsebujejo mleko, ali čaju in kavi, saj lahko te pijače vplivajo na absorpcijo hranil.
 • Prehranskega dodatka Florisene ne smete vzeti v 2 urah po zaužitju katerega koli zdravila, vključno z zdravili za prebavo.

Koliko vzeti?

Florisene® je treba jemati po eno tableto na dan prvih šest mesecev. Večina žensk vzame 1 tableto zjutraj. Po šestih mesecih boste morda želeli nadaljevati z jemanjem ene tablete dnevno ali v skladu s spodnjo tabelo. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehranska dopolnila ne smejo nadomestiti uravnotežene prehrane in zdravega načina življenja.

 

Vrsta izgube krvi med menstruacijo

 

zaužijete vsaj 3 porcije rdečega mesa na teden

 

ne uživate rdečega mesa ali manj kot 3-krat na teden

Lahek do zmeren pretok1 tableta na dan2 tableti na dan*
Zmeren do močan pretok1 tableta na dan2 tableti na dan
Zelo močan pretok2 tableti na dan*2 tableti na dan*

*po nasvetu osebnega zdravnika

Kako dolgo bo trajalo, preden bom opazila razliko?

To je odvisno od tega, kako nizek je bil vaš serumski feritin, ko ste začeli jemati Florisene, in tudi od tega, ali upoštevate zgornja navodila za odmerjanje. Cikel rasti las traja približno šest mesecev, a če so vaše zaloge železa nizke, bodo lasje zadnji, ki imajo koristi od dodatkov. To je zato, ker je železo potrebno za številne druge procese v telesu, vključno s procesi delitve celic, zato bo vsako dodatno železo najprej uporabljeno za te procese.

Železo prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Če se torej počutite bolje in ste na splošno manj utrujeni, je to pozitiven znak, da dodatek deluje, zato je vredno vztrajati.

Med jemanjem prehranskega dodatka Florisene:

Neželeni učinki

Florisene vsebuje železo in majhen delež ljudi, ki so nenavadno občutljivi, lahko doživi manjše prebavne motnje, kot je slabost. Ta običajno izgine, a če vztraja, vzemite Florisene z “lahkim” obrokom. Nekateri posamezniki lahko opazijo tudi zatemnitev blata. Florisene je ob priporočenem odmerku varen. V primeru prevelikega odmerjanja poiščite zdravniško pomoč.

Kako naj bodo tablete shranjene?

 • Ne uporabite po izteku roka uporabnosti, navedenem na embalaži.
 • Hraniti na hladnem in suhem mestu.
 • Ta izdelek vsebuje železo, ki je lahko v prevelikih količinah škodljivo za majhne otroke.
 • Hraniti izven dosega otrok.

Težave z lasmi, ki jih Florisene ne bo rešil

Pomembno je vedeti, da Florisene ni primeren za zdravljenje genetskega izpadanja las (od androgena odvisna alopecija), za katero je značilno izpadanje las na vrhu glave. Prav tako ne bo pomagal pri izpadanju las, povezanem z nosečnostjo, težavami s ščitnico ali drugim zdravstvenim motnjam. Prav tako ni uporaben za stanja las, kot so lasje brez sijaja in/ali ‘življenja’, razcepljene konice ali lasje, ki se lomijo zaradi barvanja in/ali trajne.

Kako lahko pridobite več informacij o Florisene?

Dodatne informacije so na voljo v naši knjižici “Razumevanje izpadanja las pri ženskah” in na spletni strani www.fIorisene.com.Za brezplačen izvod naše knjižice se obrnite na svojega farmacevta ali pokličite našo telefonsko številko za pomoč lasem na 01892 554347.

Vsebinski dodatek na primeru raziskave:

Raziskava iz tujine: CTE prizadene do 4,8 milijona žensk v Združenem kraljestvu in Florisene ® je učinkovit odgovor za vsakogar s to težavo.
Raziskava, ki je vključevala na stotine žensk, je pokazala, da je glavni vzrok CTE nizek serumski feritin. To odraža količino ‘skladiščenega’ železa v telesu. Pri nekaterih ženskah nizke ravni feritina povzročijo postopno izpadanje las, končni rezultat pa je pri oboleli tanjši čop ali manj las, ki jih je treba pristriči nazaj.
Nizek serumski feritin pri ženskah je zdaj pogost zaradi zmanjšane porabe rdečega mesa in menstrualne izgube krvi pri ženskah v rodni dobi. Dobra novica je, da so raziskave pokazale, da se normalna rast las ponovno vzpostavi, če se serumski feritin dvigne nad določeno točko.

OPOMBA: Preden začnete jemati prehranski dodatek Florisene, natančno preberite celotno navodilo, ker vsebuje za vas pomembne informacije.

PISKAR LITERAM D.O.O., MIŠEVA 1, 1230 DOMŽALE, SLOVENIJA, PISKAR@LITERAM.NET